Når De Firbenede har Ondt I Maven

Til trods for korrekt foder og pleje, hænder det at bøfferne får ondt i maven – De er trods alt halv labrador, ingen aner hvad de kan finde på at spise! Layla har endda engang formået at æde en sok med knude på, og minsandten om den ikke også kom ud den anden ende, stadig med knude og det hele, for slet ikke at snakke om den hele mørbrad hun fik stjålet fra bordet som hvalp ..
Når det sker, er det godt at have en opskrift i baghånden, samt godt fyldt op i dyrenes førstehjælps kasse. Der er flere bud på hvordan det bedst klares og med hvad, men nu får I den der bruges her i huset.

Som det første, springer vi et eller to måltider over – Ingen snyd! Godbidderne må vente. Når hunden faster, får tarmslimhinden tid til at restituere, bakterietallet i tarmen falder, og mængden af væske der ryger gennem kroppen formindskes.

Derudover får de også ZooLac, også kaldet vidundermidlet her i huset. Det kan købes som håndkøb i de fleste apoteker, og vi har endnu ikke oplevet at det ikke har hjulpet. Derfor har vi det også altid liggende i dyrenes førstehjælps kasse. Det kommer i en smart ‘sprøjte’ med mål på, så det er nemt at trykke den mængde ud der står angivet, og så kan hundene ellers bare slikke i sig.

Sidst men ikke mindst, skånekosten. Man kan godt købe særligt fiberholdigt skånekostfoder, men det er mindst ligeså let at lave selv, og nemmere at skaffe kl hø en søndag morgen. Også denne findes der flere bud på, men her er vores:

1/3 del kogt kylling 
(uden ben, ben må altid kun gives rå)
Kan erstattes med kogt fisk eller andet kød hvis hunden ikke kan tåle kylling.
2/3 dele ris 
Gerne kogt med lidt ekstra vand end normalt, og sørge for at risene er kogt helt ud.
Vi plejer gerne at smide en boullion terning i vandet også, så ryger det lidt lettere ned.
En ‘sjat’ hytteost
Vi giver gerne en skefuld hytteost per servering også – Det hjælper nemlig også på maven, og hundene lader til at kunne lide det, selvom jeg slet ikke kan komme i nærheden af det.

Skånekosten gives istedet for det sædvanlige foder, dog i mindre portioner, flere gange om dagen i 4 – 7 dage. Når deres maver er kommet i orden igen, tilføres den normale foder gradvist over de næste 3 dage.

Husk dog altid at rådføre dig med dyrelægen, og ser du ingen bedring i løbet af de første dage, bør I besøge dyrlægen.

5564995_orig
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s