Hvalpene Helt Tæt På

Hvilken oplevelse! De, der engang var små uldtotter der hverken kunne stå eller se, er nu blevet til kæmpeuldtotter der kan det hele og lidt til! Jeg må ærligt indrømme, at tanken om at flytte til bjergene i Canada med alle 13 hunde frister, men ak, manden må jeg nok også tage hensyn til på et eller andet tidspunkt ..

Stakkels mand, jeg husker engang hvor han sagde 2 katte – Og så ikke mere! Nu sidder han i et hus med 4 katte, 13 hunde og et barn. Tjah, han skulle nok have læst det med småt inden han giftede sig med mig.

Hvorom alting er, er en opdatering på hvalpene nok på sin plads, for nye familier skal de jo finde (er temmelig sikker på der findes en lov omkring antal af hunde, også herude på landet?). Derfor kommer der her en beskrivelse af dem alle. Kan jeg love at den holder stik? Næppe, men jeg kan i hvert fald give mit bedste bud, og tegne det billede jeg ser. Uanset vil de jo forme sig efter de familier de kommer ud til, og det er jo ikke alle der gerne vil have små 40 kg i skødet ..

KAMALI

Reserveret
img-2135_orig
Kamali er helt igennem en fantastisk dreng. En hvalp i balance, som gerne leger og tonser, men kan også sagtens bare putte. Han bliver en stor bøffel, så der bliver meget at elske, men hvem kan klage over det? Og så har han den lækreste fluffy pels. Han ligger hverken øverst eller nederst i hierakiet, men han er en af de større hvalpe, så han kan let tryne de andre hvis han beslutter sig for det. Han er simpelthen så lækker at have med at gøre, han kommer når der bliver kaldet, putter når der bliver puttet, og fiiiiiser afsted på eventyr uden nogen bekymringer. Han kravler også selv gerne op når han mener det er puttetid, og holder gerne øje når man går og laver andre ting, for følge med, det skal man jo! Der er ingen tvivl om, at han bliver en lækkermås som bliver helt fantastisk at træne med. Loyalitet er noget der hænger ved når jeg tænker på Kamali – En hund der vil kunne skabe et ubrydeligt bånd med sin fører, og gøre alt for at tilfredstille dem.

MIKASI

Reserveret
img-2063_orig
Skønne dejlige Mikasi med de hvide tæer. En lækker lille tæve, som stikker lidt ud af flokken. Bliver hun inviteret til leg, er hun heller end gerne med, men hun indbyder ikke til det, og kan hun få lov at ligge og putte i skødet, gør hun ligeså gerne det. Hun er måske lidt underdanig, og skal lære at sætte grænser for at ikke blive overrumplet af andre, men det betyder også at hun ikke vil være den fremfarende ved møder. Alene ture tager hun også gerne, og er derfor ikke ligeså afhængig af sine søskende som nogle af de andre er, dog er hun glad for menneskelig kontakt. Hun er altså ikke en hund der har det store behov for ture i hundeskoven og andre sociale mødesteder for de firebenede, men vil egne sig helt fint til “bare” at være familiehund, som får lov til at være med i familiens gøremål, og tager gerne helst med, når familien skal afsted på tur. Hun ville sagtens kunne være alene hjemme, men lange arbejdsdage bliver hun ikke vildt imponeret over – I hvert fald ikke medmindre hun har selskab imens. Hun er en rolig tæve, der ikke har de store behov, men nok skal gøre sig bemærket.

MACAWI

Reserveret
img-2364_orig
Lækre lille Macawi ligner meget Mikasi, men dog med en mere filosofisk tilgang. Hun kan nemlig sidde længe på sin lille rumpette og funder over livet mens de andre leger. Ikke fordi hun ikke vil være med, det kan hun også sagtens, men hun har ikke et kæmpe socialt behov. Hun kan godt lide at der er lidt fred og ro, og plads til bare at være. Tilgengæld er hun også bare på når det endelig gælder. Så skal der tonses, leges, stikkes af, og leges lidt mere. Hun ville nok være en af dem der ville nyde at få lov til at møde andre hunde, og få lov til at lege, men måske kun med nogle udvalgte. Hun finder sig nemlig måske i lidt for meget, men med lidt opbakning kommer hun fint igen og kan sige fra. Hun er nysgerrig, men stikker ikke snuden for langt fremme, og hun tager tingene i sit eget tempo – En ægte dame om man vil. Hun ville fint kunne trives med nogle alene hjemmetimer, og har ikke behov for de store stimuli, men hun tager gerne imod hvad der bliver serveret. Hun har indtil videre ikke selv bedt om de store putteture, men putter gerne når man tager hende til sig, men det tænker jeg sagtens kan nå at ændre sig hen ad vejen. Helt bedårende er hun uanset, og sniger sig let ind på hjertet af enhver.

NOVA

Reserveret
img-0947_orig-2
Skønne Nova, en ægte mellemhund. Både i størrelsen og i gørelsen. Han elsker at lege med sin mor, og sætter hende tit på prøve –  lidt spilopmager skal man jo være! Men i flokken er han fint med i alt hvad der foregår. Han skal helst ikke efterlades af de andre, for han vil gerne være en del af balladen – Også når de stikker af klokken meget tidligt om morgenen! Har han først set de andre gøre det, starter han også gerne balladen, men kun hvis der er opbakning fra de andre. Han er nysgerrig, og tager imod imod nye udfordringer med stor glæde. Et sundt og stærkt sind der hviler i sig selv, Han er en super lækker han, med lækker pels og skøn udstråling, og bliver helt sikkert et pragt eksemplar. Han er ikke så menneskeopsøgende som nogle af de andre er,  fordi han har travlt med at lege, undersøge, og gøre det hvalpe nu gør, men når han kommer, er han også altid klar med myssere og stor kærlighed. Med den rette tid og gode mængder kærlighed bliver han en fantastisk familiehund, der gerne leger med når der spilles fodbold i haven, men også gerne ligger i sofaen og ser fodbold i tv når det regner.

NAVAJO

Reserveret
img-2294_orig
Vores ‘lille-skid’ Navajo er ikke helt så lille mere. Jovist er han stadig den mindste af hannerne, men han har fået godt med fylde på på trods. Han er måske lidt af en efternøler – Han er sjældent først til hverken mad eller leg, men det er ikke ensbetydende med at han ikke er fuld af liv og energi. Jeg tænker måske han tager efter sin far – En super bedårende, rolig hund, som bare ikke har alt for meget at rode med på øverste etage. Han er bare, der er ikke behov for det store ståhaj. Han bliver ikke ligeså stor som sin far dog, men en dejlig ‘håndterlig’ størrelse, som bare gerne vil være hund som hunde nu er. Han kommer nok heller ikke til at kræve det store i træning. Hvis bare man investerer tid i grundtræningen fra start, vil man kunne få ham til hvad som helst – Han stiller nemlig ikke spørgsmål. Men han er en hyggefis, som synes at nus og put er noget af det mest fantastiske, og fjerner man ham fra skødet, kan du være temmelig sikker på han kommer igen. Jeg tænker derfor ikke at han skal det helt store, andet end at være en super dejlig familie hund.

TAKODA

Reserveret
img-2259_orig
Takoda er flokkens venlige sjæl. Et eller andet sted har både navn og farve bare ramt plet. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig det anderledes. Han er altid midt i flokken, er blid og kærlig ved de andre, og følger troligt trop når de stikker på tur. Han er utrolig glad ved alt og alle, være det 2- eller 4-benede væsner. Sove er han nu også glad for, ja og spise også, for en livsnyder, det er han i hvert fald. En lille kugle af glæde, som bringer smil frem hos alle, selvom han ikke har det store behov for at gøre sig bemærket. Jeg tror egentlig han ville kunne egne sig til hvad som helst, bare han får lov at være med – En tro følgesvend, som bare er blevet proppet med kærlighed. Han bliver ikke den største i flokken, men størrelsen kommer til at passe til hans sind, en fin mellem han, som til gengæld har det største hjerte.

KAYA

Reserveret

img-1946_orig

Kaya, åh Kaya. En lille madame med ben i næsen er hun! Fra at være flokkens mindste, som vakte stor bekymring hos os alle, til at være en værre bandit med fart over feltet. Mor Layla skinner i hendes øjne hver gang jeg ser hende, og det kan jeg jo næsten ikke stå for. Hun er fyldt med gåpåmod og eventyrlyst, men stikker hun næsen for langt frem vil hun også gerne have åbne arme at krybe tilbage til. Hun har stor selvtillid, men dele af denne grunder også i, at hun har et stærkt menneske bag – Lige nøjagtig som sin mamma. Hun er lynene intelligent, og stiller sig derfor ikke tilfreds med hvad som helst, men har du hendes opmærksomhed, er der ingen grænser for hvad hun kan. Hun har stjålet minimøjsens hjerte i stor stil, og de to er som pot og pande – På trods af hendes vilde hjerte, rummer hun fint børn, og kan sagtens klare de lidt hårdere tilgange børn til tider har. Minimøjsen hiver hende fluks til sig ved syne, og mener gerne at hun vil køre med på møbelhunden eller grave i bedene, og det siger hun altså ikke nej tak til! Ligeså voldsom hun kan være ved sine søskende, ligeså blid kan hun være i menneskehænder, og jeg har aldrig modtaget andet end kys fra hende. Hun skal opdrages, godt og grundigt, for finder hun først ud af hun kan slippe afsted med noget, så bliver hun også ved! Hun skal bare ud og opleve verden, bruges og udfordres for at mætte hendes sultne sjæl.

AHYOKA

Reserveret
img-1697_orig
Ahyoka, en skøn tæve med massere af personlighed. Hun er lidt mere fremfarende end de to andre, men det er ikke hende der styrer festen. Det overlader hun til andre, selvom jeg er sikker på hun sagtens kan være hjernen bag i det skjulte. Hun er ikke bange for at prøve tingene af, og går til nye oplevelser med stor begejstring, men krydser til gengæld heller aldrig grænsen. Hun vil gerne lege, og går gerne til den, men forstår også et nej, og har ikke behov for at presse mere på. Hun kan også selv finde ud af at sige fra, og finder sig altså ikke noget, så vil hun hellere gå lidt for sig selv end at skulle stå model til alt den pjat. Hun er en rummelig pige, som sagtens ville kunne komme ud og træne, men ville absolut heller ikke have noget imod at putte i sofaen og lege i haven. så længe der bare sker noget i ny og næ er hun godt tilfreds.

HUYANA

Reserveret
img-2098_orig
Uf for en lækker basse – En stor en af slagsen. En flottere hvalp skal man lede længe efter! I modsætning til mange af de andre “kugler” i kuldet, er Huyana allerede en super flot herre med lange stænger og en lækker markering. Der er ingen tvivl om, at han skal bruges! Være det træning, jagt, eller noget helt tredje er sådan set underordnet, bare han får brugt det lækre hovede og den flotte krop der medfølger! Der kommer til at være styrke i ham, så det hårde arbejde klarer han snildt, men der er også massere af plads til spas! Han er, på trods at den ‘hårde’ ydre, en puttefis, der gerne selv hopper op i skødet, meeeen, man skal heller ikke kede sig jo, så bliver man også nødt til at smutte ud og lege. Går man med tanker om konkurrence træning, eller har behov en makker i skovene er Huyana et fantastisk bud. Der er i hvert fald ingen tvivl om at han bliver flot herre der fanger blikket.

SIPATU

Ikke til salg
img-2060_orig
Sipatu, kære Sipatu – du har stjålet mit hjerte.  Jeg er slet ikke sikker på der findes en familie der er god nok til dig. Skulle jeg nu have valgt et godt rugbrødsdansker navn til ham, måtte det nu nok engang være Rollo, for hold nu op en prop! Men størrelsen ses absolut ikke i hans væremåde. En hvalp i perfekt balance som er rolig og blid som dagen er lang. Mens de andre har travlt med at bide og hapse, tøffer Sipatu rundt og giver kærlighedspuf. Nok kan han sige fra sig, men der skal alligevel en del til. Ofte lunser han bare rundt med en hvalp i øret, og der kan de da bare hænge, for det genere da ikke ham! Han bliver nok et temmelig stort brød, Kings størrelse med Laylas bredte, men mindre ville ikke kunne gøre det! Han skal lære at blive brugt, for ellers kommer han til at ligge og dovne fra solopgang til solnedgang, men han er villig, så med det rette puf skal han nok finde glæden i at arbejde lidt for tingene. Hans isbjørne ydre gør, at de fleste falder for ham ved første blik, men man må ikke tage fejl! Han bliver stor og kommer til at fylde, også i sind, så man skal være dedikeret (hvis altså jeg ikke får overtalt manden til, at han skal blive).

KAJIKA

Reserveret
img-2233_orig
Endnu en arbejdshund kan findes i Kajika – Han er bare lidt blidere i udseende end Huyana. Dog tror jeg ikke han kommer til at trække det helt store læs, men arbejde, det skal han alligevel. Han er bygget til at være , så han tager gerne med på de lange vandreture, træner i lydighed måske endda indenfor arbejdshunde, eller måske som gårdhund med det store overblik. Han hviler i sig selv, og har ikke behov for beskræftigelse,men er meget samarbejdsvillig, og higer efter at lære noget. Men også Kajika har plads til put og nus, og siger i hvert fald aldrig nej til den store kyssetur. Endnu en lækkersag som ville kunne skabe et fantastisk bånd med sin fører, og arbejde for tilfredsstillelse. En rigtig hanhund, uden at skulle dominere – Hans rolige overblik sætter ham i et stærkt position helt af sig selv.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s