5 Grunde Til Hvorfor Sygeforsikring Ikke Er En God Idé – Det Er Et Must!

forsinkning_orig

Okay. Jeg kan godt fornemme det. Folk er ved at være trætte af at høre mig snakke om sygeforsikring. Det er der sådan set heller ikke noget at sige til, det er et yderst kedeligt emne, og jeg bringer det op konstant. Men det er der altså en god grund til – Flere endda!

Desværre er det ikke alle der er enige med mig. Det behøver I såmænd heller ikke være, men jeg er simpelthen ved at få nok! Det sker  ofte, at endnu en historie popper op: “12 uger gammel hvalp aflivet – Benet var brækket og ejeren havde ikke råd.” “6 måneders gammel hvalp aflivet – Den havde slugt et eller andet, og ejeren havde ikke råd.” “5 år gammel hund aflivet – Den var blevet syg, og ejeren havde ikke råd.”
Kan I se det?

Needless to say, er vores dyr sygeforsikret. Dyrt? Ja. Men langt billigere end det ville være, den dag de alle beslutter sig for at æde min giftige have, og den dag er naturligvis en søndag ..

Som datter af en forsikringsmand, som mener at de fleste forsikringer er spild af tid, har diskussionen også været taget flere gange herhjemme, men selv min “dyre-fjendtlige” far (læs: helt almindelig mand, der undre sig over hvad filan han har gjort galt siden hans datter hellere vil have en ødelagt have, end sætte fælder ud, fordi hun synes det er synd for muldvarpene. Dog bryder han sig ikke om hunde .. overhovedet .. ) kan se pointen i det jeg siger. Så nu håber jeg, at jeg også kan få jer overbevist.

NR. 1

Den giver lidt sig selv. Fido har været på rov, og ædt dine tulipaner. Det var dælme skægt, så det skal fejres med en af de dersens racerture rundt i haven uden formål, men han havde ikke lige set at hans fine hul til Kina som han gravede i formiddags lå midt på ruten. Av. Fluks ringer du til dyrlægen, springer i bilen og kører derud. Gudskelov var du hurtig, Fido får maven i orden igen, og det brækkede ben bliver fixet. Men så kommer regningen. Av.
Du havde vel set at det var søndag? Og at klokken var 11 om aftenen? Og at Fido skal have medicin – på recept? Tillæg, tillæg, tillæg. Det løber hurtigt op!Din pris: minimum 25.000 kr uden tillæg (beløb groft udregnet fra forskellige, lignende sager)
Min pris: 3400 krHvilken regning vil du helst betale?

NR. 2

Sæt nu, at du havde kigget i kalenderen og på klokken inden du drog afsted (eller, at du blot er et af de sære mennesker der altid ved hvilken dag og ca. hvad tid det er). Så står du der .. Ingen tvivl om at du elsker din hund overalt i verden, og du vil ham/hende det bedste, men 25.000 kr? Mon det kan vente til imorgen? Eller måske benet slet ikke er brækket, og den bare skal have hvile? Men det ved du jo godt det ikke er, og du ved også at det ikke kan vente. Måske du skulle ringe til dyrlægen og spørge? Men hvad hvis de beder dig om at komme ind straks, og du er nødt til at sige du ikke har råd?
Den værste følelse i verden, er den man sidder med, når man sidder og overvejer om man har råd til at redde sin hunds liv. Det burde da være en selvfølge at der skal gøres alt hvad der gøres kan. Men hvis kontoen ikke rækker ..
Med en sygeforsikring, behøver du ikke at sætte dig selv i den situation. Du er dækket, om det er mandag morgen, eller søndag nat.

NR. 3

Intet er for småt.
Det er jo ikke altid, at Fido tager hele turen på en gang. Nogle gange er det også ‘småting’. Eller måske bare en bekymring? Hotspot, rift i poten, dårlig mave, anderledes opførsel, halten, et sært øje eller et uforklarligt sår for at nævne få. De fleste af dem er ikke livstruende, men yderst ubehagelige, og nogen gange ligefrem invaliderende for hunden.
I disse tilfælde kunne du også fristes til at vente, se tiden an. Og måske ville det gå. Måske ikke. Hotspot breder sig hurtigere end du kan nå at sige det, dårlig mave kan blive livstruende, og sår kan blive betændte. Og jo værre tilstanden bliver, jo højere bliver regningen.
Kom afsted, få ro i sjælen, få det gjort. Er beløbet under din selvrisiko, betaler du bare selv, overstiger den, så dækker forsikringen. Sværere er det ikke.

NR. 4

Rabat! Hvis du køber din sygeforsikring sammen med din ansvarsforsikring, giver de fleste forsikringsselsskaber en god rabat! Ydermere, jo tidligere du forsikre din hvalp, jo billigere er det. Vores forsikring giver endda gratis ansvarsforsikring resten af livet (så længe den er dækket ved dem) hvis du ansvars- og sygeforsikre din hvalp inden den er 4 måneder – Det er jeg sikker på andre også gør. Derudover, er der flere dyrlæger der giver rabatter, gratis tandsyn, kloklip, medlemskab osv osv hvis din hund er sygeforsikret.

Penge der er sparet er altid bedre, ikke?

NR. 5

“Jamen, jeg lægger da penge til side hver måned til dyrlægeregninger – Så jeg er dækket!”. Ja, okay, det er også en mulighed. Men skal vi prøve at kigge på tallene?

Jeg udregner ud fra Agria Dyreforsikrings tal, da det er der alle vores er forsikret. De ligger i den dyre ende, men det er penge godt givet ud. Det er derfor ikke tiltænkt som reklame, blot tal jeg kan stå inde for.

Agria Dyreforsikring
Pris per år
Ansvarsforsikring
0 kr
Sygeforsikring
1505 kr
Genoptræning
174 kr
Led
174 kr
Medicin
174 kr
Pris per måned: 169 kr.
Så lad os sige at du lægger 169 kr ind på en dyrlæge konto hver måned. Fido havner i øverst nævnte situation, og du skal betale en regning på 25.000 kr. Vi fratrækker din selvrisiko, og lander på 21.600 kr.
Det vil tage dig 127,8 måneder at spare op til regningen – Eller 10 et halvt år. Det vil sige ca. hele din hundslivstid, for at betale én regning.
Forsikringer er kedelige.
Du betaler penge til noget du aldrig ser, og forhåbentligt aldrig får brug for. Men de kan betyde forskellen på liv og død! Så lad vær med at vente. Når skaden først er sket, er det uhyrligt svært at få fat i en forsikring, og hvorfor tage chancen?Mine dyr er forsikret. Er dine?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s