Sådan Underholder Du Din Hvalp

Nemt! Man tænder for det varme vand, hælder massere af bobler i både kar og glas, lægger et håndklæde på gulvet sammen med en gammel hårbørste og sætter hvalpen derpå. Derefter tænder man stearinlysene, og lader den ømme, slidte krop omfavnes af de blide, brusende bobler, mens ørene kærtegnes af Phill Collins og hvalpe-gnaske-lyde. Når man har sunket lidt, skriver man flere lange indlæg på en temmelig tom blog, mens hvalpen er dejset om af træthed .. Nå ikke?

Nå ja, men når man skal junglere børn, dyr, mand og personlig hygiene må man altså lære at multitaske! Hvor end vi gerne ville, er der altså bare ikke nok timer i døgnet til det hele, og så må altså være kreativ (måske ikke lige  kreativ .. )

Men hvordan underholder man så hvalpen, når maden skal laves, vasketøjet ordnes, børnene puttes, og det eneste vapper vil, er at æde de få sokker der rent faktisk har en makker?

Leverpostejstræer
Sådan nogle har vi nemlig i haven – Har I ikke det?
Hvis I ikke har nået at så nogle endnu, findes der også en genvej. Tag en bakke leverpostej og en ske, og smøre en smule leverpostej rundt omkring i havens træer, buske og hække. Lave gerne spor fra det ene sted til det andet så de er nemmere at finde. Start ud på et mindre område, og udvide efterhånden som de fanger fidusen!
Søg!
Gider leverpostejstræerne ikke rigtig at vokse, eller har du ikke tid til at smøre dem? Så kan du også nøjes med blot at sprede fodret, blandet med en lille håndfuld ekstra lækre godbidder, i haven. Igen starter du på et mindre område, og udvider efterhånden. For at øge sværhedsgraden, kan du gemme de bedste godbidder under kopper eller plastbøtter.
Einstein
Det er ikke kun snuden der skal på arbejde, det skal hjernen også! Sæt forhindringer op der kræver lidt hjernearbejde, ved fx at lægge et håndklæde over godbidderne, putte dem i en flaske, eller under noget hvor Fido ikke kan få hovedet under men må bruge poterne.
Kænguru
Er der brug for lidt mere fysisk aktivering, så hæng godbidderne op istedet. Smøre leverpostej på et reb som hænger fra et træ, eller hæng en flaske med huller op i gyngestativet. Husk dog at tage hensyn til hundens størrelse og led. Små hvalpe bør ikke aktiveres på den måde, og den må ikke hænges så højt at hunden ikke kan nå.
Den gode gamle 
Kødbenet.
Sørg bare for at det er råt, og ikke splintre. Et rigtigt kødben kan tage lang tid at komme igennem, og er både tilfredsstillende for hunden, rensende for tænderne.
Uanset hvor travlt du har, har du aldrig for travlt til at holde øje! Lad ikke hunden beskæftige sig med ovenstående uden opsyn!
img-2477_orig
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s